Tips dan petua cara cepat hamil

Ada ke tips dan petua cara cepat hamil ni rezeki setiap manusia itu sudah tertulis dan kita perlu berusaha sebaik mungkin tetapi Allah SWT yang tentukan.

tips dan petua cara cepat hamil 1

Kehamilan dan mendapatkan keturunan merupakan sebuah harapan yang besar bagai pasangan suami isteri, khususnya bagi mereka yang baru saja melangsungkan pernikahan. Hadirnya buah hati dalam kehidupan keluarga menambah lengkap suasana.

Namun ada kalanya, harapan akan mendapatkan kehamilan dan keturunan terasa mulai sirna tatkala kehamilan yang ditunggu-tunggu belum datang juga. Stress dan putus asa banyak menghinggapi pasangan suami isteri yang telah lama menanti.

Berikut adalah tips dan petua cara cepat hamil yang dapat dilakukan bagi pasangan suami isteri agar cepat mendapatkan kehamilan:

tips dan petua cara cepat hamil 2

1) Sentiasa panjatkan doa pada Allah SWT
2) Pemeriksaan kesihatan pasangan
3) Amalkan cara hidup sihat (pemakanan)
4) Banyakkan bersenam dan aktiviti riadah
5) Ketahui masa subur anda
6) Mengambil vitamin dan makanan tambahan
7) Jumpa doktor pakar
8) Elakkan tekanan (stress)
9) Jauhi rokok

Bagi tips dan petua cara cepat hamil yang seterusnya jom kita fokuskan kepada cara pehubungan seksual pula. Mungkin anda mempunyai satu persepsi apabila bersetubuh saja pasti akan mengandung..ANDA SILAP! Sesuatu hubungan intim itu perlulah kena pada caranya dan masa yang tepat. Jom kita sama-sama lihat tips dan petua cara cepat hamil dari aspek perhubungan seksual. Aamaran - ini merupakan perkongsian ilmu seksual bukan membincangkan perkara lucah!

Tips pertama
30-60 minit sebelum melakukan seks pastikan anda kencing dahulu dan bersihkan alat kelamin anda sebersihnya.

Tips kedua
Setelah selesai melakukan seks jangan bergerak atau bangun. Sebaiknya terus tidur atau baring dalam masa 30-60 minit untuk memberi ruang kepada sperma untuk berenang ke dalam faraj dan mencari telur ovari.

Tips ketiga
Jangan sekali-kali membersihkan faraj anda setelah selesai melakukan hubungan intim bersama suami anda.

Tips keempat
Lakukan persetubuhan pada hari yang subur(biasanya hari ke 14)sekurang-kurangnya 5 kali..=)

tips dan petua cara cepat hamil 3
Tips dan petua cara cepat hamil

Tips kelima
Sebelum ejakulasi pastikan zakar suami betul-betul keras dan masukkan kedalam faraj sedalam yang mugkin dan pancutlah air mani dengan laju.

Tips keenam
Gunakan teknikTok Janggut dimana ianya memerlukan kedua kaki wanita kengkang keatas dan masukkan zakar yang betul-betul tegang keras padu dan mantap terus ke faraj dari arah depan.

Tips ketujuh
Cuba teknik che siti wan kembang dari kelantan iaitu dengan menggunakan lapik bantal dibawah punggung perempuan. Tujuannya bagi memudahkan zakar masuk sedalam-dalamnya ke dalam faraj. Teknik puteri saadong juga merupakan teknik yang hampir sama dengan teknik che siti wan kembang. Teknik ini telah memberikan peratusan yang tinggi untuk wanita hamil. Jadi anda juga boleh mencuba teknik ini.

Tips kelapan
Petua cepat hamil seterusnya ialah apabila anda selesai memancutkan air mani ke dalam faraj biarkan zakar di dalam faraj untuk beberapa minit. Apabila zakar anda sudah kecut barulah anda tarik keluar.

Itulah serba sedikit tips dan petua cara cepat hamil dan diharap ianya dapat memberi manfaat dan idea kepada anda.


Source and citation:
http://cara-cepat-hamil.blogspot.com

http://bidanku.com/tips-cara-agar-cepat-hamil

http://hargasetbersalin.blogspot.com/2013/09/tips-mudah-hamil-8-cara-cepat.html

Anda mungkin menyukai:

Cara dan rawatan menghilangkan jerawat dengan mudah dan cepat
Cara mencegah dan mengubati penyakit diabetes
Tips dan cara merawat luka
Tips cara kurus turunkan berat badan
Cara hilangkan sakit dan pening kepala

Kista Endometriosis Kehamilan

Endometriosis tidak selalu berbentuk kista  akan tetapi kebanyakan yang menyerupai kista . Kista sendiri sebenarnya adalah neoplasma sedangkan endometriosis adalah kelenjar yang berada di dinding rahim yang bersifat tidak normal dan tumbuh berkembang di luar rahim.  Kista endometriosis akan menggangu kesuburan yang mengakibatkan adanya perlengkatan menyebabkan adanya proses lepasnya sel telur yang matang akibatnya akan menyulitkan penangkapan oleh ujung tuba fullopi. Segi imunolosis dapat menghambat kesuburan . Sehingga muncul adanya reaksi-reaksi kekebalan yang mengganggu fungsi sel telur, sperma, embrio yang alami. Perkembangan endometriosis mengakibatkan kesulitann hamil, hal ini dibuktikan pada sebuah penelitian yang mengungkapkan 40 % perempuan sulit hamil karena adanya endometriosis di dalam rahimnya. Penderita endometriosis ringan yaitu dalam stadium 1 dan stadium 2 akan kembali hamil secara normal. Akan tetapi jika mengalami endometriosis berat yaitu pada stadium 3 dan stadium 4 maka akan sulit untuk hamil meskipun telah melakukan pengobatan.

No comments:

Post a comment